Skip to main content

DIPLOMA FASHION FILM 2020: OUT NOW

Se lansează DIPLOMA Fashion Film 2020: un proiect cinematografic semnat de regizorul Andrei Mîndru și Gavrilă Fashion Tellers, realizat în jurul colecțiilor de modă ale designerilor emergenți prezenți în cadrul expoziției DIPLOMA.

Echipa care semnează acest short film (1’58’’) se alătură pentru al doilea an consecutiv inițiativei DIPLOMA de a promova tânăra generație de artiști locali. Prima producție din 2019 a atras aprecierea unor festivaluri importante și a fost inclusă în selecția oficială a Bucharest Fashion Film Festival 2020, Chicago Fashion Film Festival 2020 și Bokeh South Africa International Lifestyle 2020.

"Un film despre stil și cum poate fi el integrat într-un context generațional. Sunt prezentate multe creații total diferite ale absolvenților creativi care într-un set-up distopic își găsesc sens și unitate. Am încercat prin aceste compoziții să creez o lume unde hainele se tranformă în povești prin mișcări fragmentate ce aspiră către un viitor la fel de confuz precum prezentul.” – Andrei Mîndru, regizor.

Filmările au avut loc într-un setting special, între obiecte de artă și design care redau experiența spațiilor expoziționale de la DIPLOMA 2020. Lucrările de artă vizuală creează fundalul în care prinde viață designul, într-o încercare de a marca importanța multidisciplinarității creative și a rolului ei.

Toate lucrările prezente în film au fost parte din ediția a VII-a de festival ca urmare a selecției board-ului oficial care a desemnat cele mai bune proiecte de diplomă lucrate și finalizate în timpul lockdown-ului. Toate pot fi descoperite în galeria online de artiști de pe www.diplomafestival.ro. Creațiile de design vestimentar regăsite în film aparțin tinerilor designeri: Alexandru Manuel Pop - Wax Feathers // Ana Capsali - Straturi de haine și cultură // Ana Stanoevici - FormE[002] // Anamaria Visovan - The Agony of The Garden // Ander Iona - AIWNE - The Rebellion // Andreea Raluca Manea - GLOBAL NO-MAD // Andrei Dudău - Alzheimer's // Aura Puerava - Advena // Pif Stephano - Red words // Raluca Baciu - În atingere, în contact // Raluca Ungureanu - UROBORUS // Robert Moraru - PSYCHOTROPIC // Rosano-Eduard Retezar - Cyberwear // Teodora Bodescu - I'M NOT NON-VIOLENT

 

**

Gavrilă Fashion Tellers este o divizie a agenției Gavrilă&Asociații, specializată în comunicarea pentru industria de fashion. A apărut să umple un gol pe piață: lipsa unei strategii de advertising pentru campaniile brandurilor de modă care se rezumă doar la styling și shooting-uri foto. Au croit big ideas și campanii strategice pentru: Irina Schrotter, Entrance Store, DIPLOMA și Seen Users.

Andrei Mîndru este regizor cu activitate în industria locală de advertising. De-a lungul timpului, campaniile în care s-a implicat au intrat în selecția oficială a mai multor festivaluri și au fost premiate: Bihor Couture Campaign – @Cannes Golden, Silver & Bronze Lions 2018 // Tecșesti Vlogs – @Cannes Lions winner, bronze în Social and Influencers // DIPLOMA 2019 Fashion Movie – selecție oficială la 2020 Bokeh South Africa International Lifestyle & Bucharest Fashion Film Festival 2020, Chicago Fashion Film Festival 2020.

 

***

La realizarea short filmului au contribut:

 

Director // Mindru

DoP // Bogdan Barbu

Editor // Diana Radulescu

CGI // Dragos “Cuscrew” Vasiloaia

Color // Abator / Andu Radu

Original Music // Alex Bittman X Sebastian Hogea

Concept/Art Direction // Mindru

Styling // Alina Gavrila-Bortun

Hair // Alina Gavrila- Bortun

Make-up // Tania Cozma

Additional GFX // Dorel Gnatiuc

Production // Stay Sharp

Producer // Iliana Dumitrache

1st AD // Alexandra Lele

Production Assistant // Adi Popoviciu

1st AC // Mircea Tranca

2nd AC // Vlad Popescu

Video Assist // Dragos Geala

DIT // Bianca Popescu

Making Of // Nicolae Anghel

Illustrator/ Type Design // Andrei Reg

Electrical dept. //  Francois Iancau

Starring // Ander Iona, Luana Chelebeu, Nara Jackson, Raluca Pârvănescu

Special thanks // Models Under Management, Dan Sibisan, Ate, Iulian Fecioru, Laura Apostol, Andra Mihai, Miruna Macsoda, Liviu Baciu, Francois Iancau, Nenea Marian.

 

***

În acest film s-a folosit un extract din poem-ul “Style" recitat de Charles Bukowski. Acesta nu este un film promoțional, drepturile aparțin de The Orchard Music, Wormfood Recs și 1 Music Rights.