Skip to main content

Ander Iona

Ander este absolventă a Universității Naționale de Arte din București. Inspirația principală pentru arta creată este spațiul înconjurător, de la elementele imperceptibile ale acestuia, până la problematici de natură socială.

AIWNE - The Rebellion

Lucrare selectată la DIPLOMA 2020

Lucrarea „AIWNE - The Rebellion” reprezintă o materializare a sentimentului de pace și o inițiativă în direcția egalității incontestabile între oameni. Colecția evidențiază un prim pas necesar pentru ca umanitatea să ajungă într-o stare de armonie perpetuă. „Rebeliunea” vine ca un semnal de alarmă a oamenilor marginalizați, un țipăt de revoltă pentru revendicarea drepturilor. În linii mari, este ilustrată lumea privită ca un întreg spectacol cu ciudați" în care interpreții sunt exploatați, discriminați și ridiculizați de către semenii lor.

 

Ținutele prezentate se încadrează în estetica de stradă și sunt concepute să demonstreze existența defectelor omenești, a imperfecțiunii și acceptarea acestora. Implicit piesele vestimentare au, în construcția lor, diferite defecte, conturând o imagine de ansamblu ușor neglijentă. Un element esențial al colecției este printul digital ca o verbalizare a conceptului.

AIWNE - The Rebellion

Universitatea Națională de Arte București

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect licență

Coordonatori: Lect. univ. dr. Sergiu Chihaia