Skip to main content

Raluca Ungureanu

Raluca Ungureanu a absolvit studiile de licență la Universitatea Națională de Arte din București, specializarea Modă. Creațiile care îi poartă semnătura sunt caracterizate de culoare și bazate pe sustenabilitate. Încă din primul an de studii, Raluca a realizat că obiectivul ei este de a transforma resursele existente deja, fără să le epuizeze.

UROBORUS

Lucrare selectată la DIPLOMA 2020

Colecția „UROBORUS” s-a născut din dorința designerului de a trage „un semnal de alarmă” în industria modei care poate avea un impact negativ asupra mediului. Ținutele sunt alcătuite exclusiv din resturile de materiale adunate de-a lungul timpului păstrând identitatea și mesajul anti-poluare. Colajul fiecărei ținute întâlnește principiul hazardului, astfel, devenind o colecție care se impune în fața producției în masă a pieselor. Veșmintele pot fi retransformate la nesfârșit, chiar din elementele care le compun. Astfel, colecția susține unicitatea umană, instigând la adoptarea unui nou curent, înrădăcinat în naturalețe și reutilizare.
Țesăturile utilizate variază în culoare, textură și grosime. Majoritatea materialelor folosite au în compoziție bumbac, poliester sau lână, servind la tapițarea obiectelor de mobilier.

UROBORUS

Universitatea Națională de Arte București

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect licență

Coordonatori: Lect. Univ. Prof. Sergiu Chihaia