Skip to main content

Livia Elena Greaca, parte din campania aniversară 10 alumni DIPLOMA Show

Descoperă lucrarea „Micrografii” a Liviei Elena Greaca, alumn DIPLOMA 2021, la Globalworth Tower, între 7 Septembrie și 15 Octombrie.

p2

Micrografii

Instalația artistică se prezintă sub forma unui ansamblu alcătuit din obiecte artistice bi - și tridimensionale. Lucrările prezintă suprafețe personalizate prin tehnici și metode tradiționale, dar și neconvenționale domeniului artelor textile, în scopul construirii unor reprezentări plastice supradimensionate ale unor microorganism. Imageria evocată este proprie microbiologiei. Intenția este de surprinde tensiunea complexă care se instituie între frumusețea exterioară a formelor ilustrate și semnificația lor reală. Tehnicile utilizate sunt imprimarea serigrafică, broderia manuală, manipularea materialului textil, vopsirea și piroimprimarea.

p1

Creațiile artistice ale Liviei Elena Greaca au în centrul său valențele simbolice și expresive ale materialului textil, prin care se realizează transmiterea mesajului artistic. Atenția sa se concentrează în jurul unei abordări contemporane a textilului și a temelor actuale extrase în existența umană.

p3

 

Puteți verifica celelalte locații și lucrări prezente în campanie aici.

 

Un proiect The Institute
Prezentat de UniCredit Bank
Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte