Skip to main content

Irina Motroc, parte din campania aniversară 10 alumni DIPLOMA Show

Descoperă „Memoria Apei" a Irinei Motroc, alumn DIPLOMA 2021, la Beans & Dots, între 7 Septembrie și 15 Octombrie.

p1

Memoria Apei

Memoria Apei este un demers de chestionare a autenticității amintirilor, materializat printr-un proces de descifrare, demontare și reîncadrare a structurii acestora, în încercarea de a readuce în conștient fragmente care alcătuiesc ansamblul personalității noastre.

Început ca un proiect care discută modul în care păstrăm amintirile și influențele care transformă percepția, Memoria Apei s-a ramificat în mai multe etape de cercetare artistică conturate în jurul unei teme centrale: modul în care inconștientul dezvăluie relația cu sinele, raporarea la perioada timpurie a dezvoltării și interferența cu personajele din universul imediat.

Una din etapele proiectului este redată printr-un desen în laviu de tuș și cărbune si a fost concepută în ideea unei transpuneri peste timp. Lucrarea de mari dimensiuni (220 x 150 cm) își propune să trezească în privitor senzația unui contact aproape fizic cu amintirea.

 

p2

Irina Motroc este alumn DIPLOMA Show 2021 și o artistă multidisciplinară care trăiește și lucrează în București. Absolventă a cursurilor de Licența si Master ale Universității Naționale din Arte București, în cadrul departamentului Grafică, este angajată într-o practică artistică ce folosește medii precum grafica, fotografia, video, instalația. Este interesată în special de explorarea spațiului social și teme care abordează sfera psiho-afectivă, combinând autoreferențialul cu memoria colectivă.

p3

 

Puteți verifica celelalte locații și lucrări prezente în campanie aici.

 

Un proiect The Institute
Prezentat de UniCredit Bank
Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte