Skip to main content

Denisa Andreea Grosu, parte din campania aniversară 10 alumni DIPLOMA Show

Descoperă lucrarea "How It's Made?" a Denisei Andreea Grosu, alumn DIPLOMA 2018, la Cărturești Carusel, între 7 Septembrie și 15 Octombrie.

p1

How It's Made?

Civilizația contemporană dezvoltă o nouă paradigmă a imaginii, nu neapărat în sensul clasic al cuvântului, ci mai degrabă, într-un sens cantitativ. Odată cu apariția televiziunii și mai apoi a digitalizării mijloacelor de comunicare, volumul de imagini cu care ne confruntăm a crescut incredibil de mult. Practic, se vorbește despre pragul în care ne apropiem de paritate, de momentul în care virtualul și imaginile virtuale acoperă aproape jumătate din contactele pe care le susținem.

Teoria imaginii normă susține că la un prim contact cu imaginea artistică, instanța de raportare nu este realitatea, ci acele alte imagini, artistice sau nu, care domină lumea în care trăim. Imaginea normă a societății contemporane funcționează după anumite reguli estetice specifice: simplitate, agresivitate, mesaj clar, permitere a unei lecturi rapide.  În același timp oferă și nivele de profunzime ascunse, în așa fel încât să satisfacă și la un nivel de analiză mai profundă.

p2

Denisa Andreea Grosu este o absolventă a Universității de Artă și Design, Facultatea de Arte Plastice, departamentul Pictură, dar și a Facultății de Istorie și Filosofie, Istoria artei, a Universității Babeș-Bolyai. Este membru, curator și PR în cadrul grupului „Cercul de grafică".

p3

 

Puteți verifica celelalte locații și lucrări prezente în campanie aici.

 

Un proiect The Institute
Prezentat de UniCredit Bank
Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte