Maria Bălan – linocut workshop by feeder.ro
Descriere workshop
Explorăm arta ca mijloc de regenerare urbană prin intermediul unui atelier de stickere imprimate prin tehnica linogravurii cu Maria Bălan. Invităm tinerii creativi să ia parte, gratuit, la un atelier de street art menit să stârnească interesul pentru participarea la viața orașului. Oricine este bine-venit/ă indiferent de abilitatea artistică, deoarece echipa va ajuta participanții să creeze propriile lucrări de street art. Vom învăța cum să colorăm Bucureștiul, interpretând orașul ca o pânză colectivă și vom folosi arta ca o modalitate de a semnala locurile noastre preferate.
Acest atelier pilot poate găzdui până la 14 participanți, având ca scop încurajarea exprimării individuale și facilitarea dialogului. Înscrierile se pot face la feeder@feeder.ro.
Despre Maria Bălan
Maria Bălan este o artistă din București, dezvoltată multilateral, care a studiat Arte Grafice la Universitatea Națională de Arte București și arhitect nepracticant. Mariei îi place să picteze pereți, să creeze ilustrații de carte, precum și artă digitală (concept art, animație 2D, design poster), cu accent pe portrete și expresii umane. Activitatea ei a fost recunoscută cu Premiul Bienalei Internaționale de Afiș și Ilustrație de Carte a Tinerilor Artiști, Timișoara, 2013. În 2018, ea a prezentat prima expoziție individuală, „Neștiuții”, și a dezvăluit abilități didactice uimitoare în timpul atelierului de linogravură pentru copii Un-hidden Bucharest. În 2019, a expus lucrări recente în expoziția colectivă Rampa One @ Plant Village alături de John Dot S și Robert Obert și a participat la expoziția de grup Un-hidden Bucharest din cadrul Romanian Design Week 2019, Expoziția centrală, Secțiunea Multidisciplinar.
Despre Diploma
Festivalul DIPLOMA reprezintă contextul ideal pentru publicul larg de a descoperi cea mai tânără generație de artiști și creativi din România înainte ca aceștia să devină celebri. În plus, este o oportunitate pentru creativi de a avea un prim contact cu piața de artă și cu mediul profesional la care aspiră.
Ediția 2019 a DIPLOMA prezintă cele mai bune lucrări de absolvire ale viitoarei generații de artiști și creativi, absolvenți ai tuturor facultăților vocațional-creative din România, precum artele plastice, artele decorative, arhitectura și designul, selectate de către un board creativ format din seniori în domenii creative: arhitecți, designeri, galeriști, manageri culturali, urbaniști, fotografi, stiliști, redactori, antreprenori, graficieni, profesioniști activi și dedicați ariei lor.
Despre feeder sound
feeder sound este o investigație în activitatea artiștilor locali și internaționali, alcătuită din seturi de DJ și melodii contemporane curatoriate cu meticulozitate într-o colecție de sunete care promovează recunoașterea reciprocă și schimbul cultural între muzicieni din întreaga lume. Proiectul feeder sound își propune să creeze noi oportunități de expresie artistică pentru tinerii muzicieni și producători. Pe 17 Iulie am anunțat noul feeder sound OPEN CALL pentru creații audio pentru tineri DJ și muzicieni / producători audio.
În ultimii cinci ani, în fiecare vineri te invităm să asculți un nou episod de feeder sound podcasts. În 2019, extindem dimensiunea multidisciplinară a proiectului, adăugând o componentă vizuală. Fiecare video LIVE-stream feeder sound va fi o experiență nouă și complet distinctă. Vei avea șansa de a explora universul a doi artiști din domenii diferite, care lucrează unul lângă celălalt și care își completează lucrările reciproc.
Proiectul feeder sound este organizat de echipa Save or Cancel, compusă din Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic) prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN, Aria tematică: Artă digitală și noile media. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri: CNDB, Zeppelin, Igloo, the Institute
Despre The Institute
The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 20 de ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. Este fondator al Romanian Design Week, DIPLOMA, AdPrint, Internetics, Gala Societății Civile, Cartierul Creativ, organizator al Effie Awards România, Şcoala ADC*RO şi ADC*RO Awards.
Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.