Skip to main content

SE LANSEAZĂ 5 PENTRU ARTE | 1 PLATFORMĂ ONLINE, 5 CONCEPTE EXPOZIȚIONALE

The Institute și DIPLOMA lansează cu ocazia Zilei Culturii Naționale ″5 PENTRU ARTE″, o platformă online cu un mix multidisciplinar de lucrări de artă, design și arhitectură sub umbrela a cinci expoziții-concept dezvoltate de cinci invitați speciali din lumea industriilor creative; lucrările discutate sunt realizate în timpul lockdown-ului de absolvenți de facultăți creative din România.

Un nou proiect online dedicat promovării tinerelor talente, 5 PENTRU ARTE lansează primul material dintr-o serie de cinci. Platforma online va găzdui până la finalul lunii ianuarie 5 astfel de expoziții hibrid, curatoriate de invitații Festivalului DIPLOMA, care vor realiza o selecție de lucrări de arte vizuale, design și arhitectură, integrându-le într-un discurs curatorial personal.

Proiectul (re)aduce astfel în atenție peste 20 de lucrări care au încheiat un capitol academic într-un context excepțional pentru zeci de absolvenți care și-au definit și susținut diplomele în timpul lockdown-ului. Creațiile selectate pentru platformă au fost anterior prezentate în expoziția DIPLOMA 2020, în perioada 11-20 octombrie, în cadrul Combinatului Fondului Plastic din București.

Platforma debutează cu primul material: WE LIKE FORESTS, ROSE PETALS & GRASS. DO I LOOK AT THE STARS OR SATELLITES?, semnat Eugen Rădescu, manager cultural și curator, lector la Universitatea București și profesor asociat Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, membru în board-ul creativ DIPLOMA 2018 și 2020.

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, The Institute & DIPLOMA privesc spre viitor prin intermediul creației contemporane și continuă demersul de a apropria comunitățile creative de tinerele generații. ″5 PENTRU ARTE″ ia o formă digitală pentru a compensa lipsa oportunităților de expunere fizică pentru tineri și lipsa concomitentă a unor canale de artă cu conținut complex, special gândite pentru mediul online.

Fiecare nou material publicat pe www.5pentruarte.diplomafestival.ro va fi disponibil în fiecare zi de marți și joi până la finalul lunii ianuarie.

5 PENTRU ARTE este un proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și dezvoltat de The Institute.

 

*

Parteneri media: Radio România Cultural, Rock FM, Designist.ro, Feeder.ro, Glamour, Igloo, IQads, Molecule-F, Munteanu, Zile și Nopți, Zeppelin.

Partener de monitorizare: MediaTrust România