Skip to main content

RDW Young Design | Ilinca Ivănucă

Young Design este un format Romanian Design Week care prezintă publicului o serie de designeri și arhitecți tineri care s-au remarcat în cadrul festivalului DIPLOMA Show ediția 2023 cu proiectele lor de absolvire. În cadrul expoziției dedicate lor, focusul se mută de pe proiecte pe autorii acestora și ne oferă o frântură din spiritul generației de mâine a designerilor și arhitecților români. Expoziția multidisciplinară deschide, astfel, un dialog între specialiști și noua generație de creativi, și aduce optimism și energie prin chestionarea practicilor actuale, prin abordări neconvenționale și perspective fresh.

Din dorința de a cunoaște și mai bine expozanții, am realizat o serie de scurte interviuri cu aceștia prin care am încercat să aflăm mai multe despre practicile și procesele lor creative, despre ce calități ar trebui să aibă un designer de succes, dar și care au fost cele mai mari provocări cu care s-au confruntat până acum.

 

Ce calități definesc un designer de succes, în opinia ta?

Consider că un designer de succes studiază continuu și este curios de cum funcționează ceea ce îl înconjoară. De asemenea, acesta crede cu adevărat în soluțiile sale și este deschis la noi tehnologii, idei și modalități de a-și îmbunătăți conceptele și modul de lucru.
 

Cât de importantă ți se pare colaborarea cu alți designeri sau artiști? Ai fost implicat/ă în proiecte colaborative? Dacă da, descrie experiența ta.

Colaborarea cu alți designeri și artiști reprezintă un aspect esențial pentru mine, deoarece aduce o forță creativă puternică în dezvoltarea proiectelor, care mă motivează să explorez și să evoluez continuu ca designer. Când colaborez cu alte persoane din domenii creative, observ importanța deschiderii către diverse perspective și soluții, lucru care contribuie la obținerea unor rezultate complexe.

 

Povestește-ne pe scurt despre procesul tău creativ și despre lucrurile care te inspiră.

Procesul meu creativ începe prin documentare și empatizare cu subiectul abordat, etape urmate de dezvoltarea, testarea și adaptarea conceptului. În tot ceea ce fac, urmăresc să transmit clar și expresiv informația. Mă inspiră elementele și texturile din natură, emoțiile trăite în diferite contexte și discuțiile pe care le am cu cei din jur.


[ENG]

 

What qualities define a successful designer in your opinion?

I believe that a successful designer studies continuously and is curious about how things work around them. They also truly believe in their solutions and are open to new technologies, ideas and ways to improve their concepts and way of working. 

 

How important do you find collaborating with other designers or artists? Have you been involved in collaborative projects? If so, describe your experience.

Collaborating with other designers and artists is a key aspect for me as it brings a strong creative force to the development of projects, which motivates me to continuously explore and evolve as a designer. When I collaborate with others in creative fields, I see the importance of being open to different perspectives and solutions, which helps to achieve complex results.

 

Tell us briefly about your creative process and the things that inspire you.

My creative process starts with researching and empathizing with the subject matter, followed by developing, testing and adapting the concept. In everything I do, I aim to convey information clearly and expressively. I am inspired by elements and textures in nature, emotions experienced in different contexts and the conversations I have with those around me.

 

Ilinca este prezentă în expoziția Young Design cu proiectul (Di/A)sociere.
 

București: Universitatea Națională de Arte

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect licență

Coordonatori: Lector dr. Radu Manelici