Skip to main content

RDW Young Design | Alexandru Țicu

Young Design este un format Romanian Design Week care prezintă publicului o serie de designeri și arhitecți tineri care s-au remarcat în cadrul festivalului DIPLOMA Show ediția 2023 cu proiectele lor de absolvire. În cadrul expoziției dedicate lor, focusul se mută de pe proiecte pe autorii acestora și ne oferă o frântură din spiritul generației de mâine a designerilor și arhitecților români. Expoziția multidisciplinară deschide, astfel, un dialog între specialiști și noua generație de creativi, și aduce optimism și energie prin chestionarea practicilor actuale, prin abordări neconvenționale și perspective fresh.

Din dorința de a cunoaște și mai bine expozanții, am realizat o serie de scurte interviuri cu aceștia prin care am încercat să aflăm mai multe despre practicile și procesele lor creative, despre ce calități ar trebui să aibă un designer de succes, dar și care au fost cele mai mari provocări cu care s-au confruntat până acum.

 

Ce calitati defines un designer de succes, in opinia ta?

În opinia mea, un designer de succes este întotdeauna sincer cu direcția sa artistică. O altă calitate importantă mi se pare adaptarea la un timp scurt de lucru.

Cât de importantă ți se pare colaborarea cu alți designeri sau artiști? Ai fost implicat în proiecte colaborative? Dacă da, descrie experiența ta.

În general nu colaborez cu alți designeri sau artiști, dar pe viitor mi-am propus să fac.

Povestește-ne pe scurt despre procesul tău creativ și despre lucrurile care te inspiră.

Nu am un proces creativ bine pus la punct, am observat că ideile mele apar în momente neașteptate. Lucrurile care mă inspiră sunt peste tot. Cateodată le găsesc la o plimbare cu bicicleta, câteodată stând în pat cu gândurile mele. Trebuie să fii un bun observator.

EN

In your opinion, what qualities make a successful designer?

In my opinion, a successful designer is always honest with their artistic direction. Another important quality seems to me to be the adaptation to a short working time.
 

Have you ever collaborated with other designers or artists on a project? If so, describe the experience.

I don't generally collaborate with other designers or artists, but in the future I'm aiming to

to do so.
 

Can you tell us about your creative process and how you come up with new design concepts? / Can you talk a little about your design process?

I don't have a well-developed creative process; I've noticed that my ideas come at unexpected moments. Things that inspire me are everywhere. Sometimes I find them on a bike ride, sometimes sitting in bed with my thoughts. You have to be a good observer.
 

Alexandru este prezent în expoziția Young Design cu proiectul Toți suntem niște manechine de teste

Everybody is a Crash Test Dummy este un proiect menit să atragă atenția asupra prejudecăților și traumelor cu care încă se confruntă persoanele tatuate în societate. Elementele proiectului cuprind tehnici grafice variate, în special tehnica tatuajului pe silicon.
The project Everybody is a Crash Test Dummy seeks to highlight the stigma and discrimination that people with tattoos continue to experience in society. The project's components use a variety of graphic design techniques, particularly the tattoo technique applied to silicone.
 

București: Universitatea Națională de Arte

Facultatea de Arte Plastice

Proiect licență

Coordonatori: Conf. univ. dr. Carmen Apetrei, Asis. univ. dr. Daniela Vasiliu