Skip to main content

Patru tineri artiști de la DIPLOMA își transformă lucrările într-un #printbun

Printoteca, atelierul de print dedicat creativilor, se alătură festivalului DIPLOMA cu un pop-up shop prin care celebrează tinerii artiști oferindu-le un prim contact cu piața locală.

Între 8 şi 19 octombrie, patru tineri artişti participanți la DIPLOMA 2019 îşi transformă lucrările selectate în expoziţie într-un #printbun în pop-up shopul DIPLOMA X PRINTOTECA de pe Lipscani 3. Deschiderea pop-up shopului va fi urmată de un meet&greet, unde vom celebra împreună noua generaţie de tineri artişti.

Înainte de a le admira lucrările în galerii sau muzee locale şi internaționale, le poţi susţine arta prin tricouri şi sweatshirts cu grafică declinată din lucrările selectate în expoziţia centrală DIPLOMA 2019, care se desfăşoară între 11-20 octombrie.

Pe 11 octombrie, în noaptea vernisajului DIPLOMA, colecţia va fi disponibilă și la Van-ul Printoteca, T-shirt Van, la clădirea monument istoric de pe Str. C.A. Rosetti nr. 3 (Piața George Enescu), unde va avea loc expoziţia centrală.

Alisa Maria Matei, absolventă a Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Arte București, departamentul Design Grafic, va expune la DIPLOMA lucrarea Z1/Z7, o colecție de șapte cărți de buzunar care dezăluie adevărata față și voce a anxietății.

Alisa Matei experimentează prin diverse tehnici și stiluri condiția psiho-socială a individului modern raportat la confruntările de zi cu zi, reimaginate într-un registru grafic abstract.

Tom în limbo, lucrarea lui Bogdan Craiu, absolvent al Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Arte București, departamentul Arte Grafice, reprezintă o explorare în mod simbolic prin intermediul benzii desenate a calității stării mentale, făcând referire la stări disociative, în special pierderea identității.

Bogdan explorează prin intermediul unui stil liber, minimal condiția umană raportată la contextul cotidian, această explorare fiind facilitată de un substrat grafic fantezist.

Mathias-Ovidiu Bar este absolvent al Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca. Seria de lucrări Société Impromptu este o analiză a corpului uman, contextualizat într-o societate posibilă a viitorului. Figura umană în Société Impromptu nu cumulează o identitate precisă, ci propune o mască, o persona, inspirată de costumul BDSM.

Artist vizual tânăr, Mathias experimentează cu imaginea corpului uman atât din punct de vedere formal, expresiv, cât și conceptual, urmărind diferite ipostaze identitare.

Miruna Gheordunescu, absolventă a Facultății de Arte Plastice din cadrul Universității Naționale de Arte București, departamentul Arte Grafice, va prezenta la DIPLOMA 2019 lucrarea Poftă de Nimic. Prin acest proiect Miruna dorește să analizeze relația sa cu mâncarea.

Lucrarea de licență a Mirunei Gheordunescu a fost desemnată cea mai bună din promoția sa. Activitatea ei include deja participarea la expoziții de grup naționale și internaționale.