Skip to main content

Open Call for Young Graphic Artists

UniCredit Bank x Diploma Show capsule merch collection 2024

TEMA: DRIPLOMA

Prima colecție de merch UniCredit Bank x Diploma Show capsule merch collection vine cu un concept care vorbește în termeni de 2024 pe limba tinerilor.

INSIGHT:
Am pornit de la un termen folosit uzual de cei din Gen Z pentru a desemna un articol de vestimentație care le place/pe care îl consideră cool: DRIP.

Drip = Something that is a drip, drippin', or drippy is very cool, awesome and stylish.(Urban Dictionary)

CONTEXT:

Diploma Show este festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank.

Diploma Show aduce în dialog într-un spațiu expozițional comun lucrări create de absolvenți de arhitectură, arhitectură de interior și amenajări interioare, artă murală, artă grafică, artă & design textil, ceramică-sticlă-metal, design grafic, design de produs, design industrial, foto-video, modă, pedagogia artei, pictură, scenografie, sculptură, tehnologii interactive pentru artele spectacolului și media, urbanism.

În 2024, Diploma Show se va ține între 4 și 13 octombrie în clădirea fostului restaurant Cina, str. Benjamin Franklin, nr. 10, București.

Concursul oferă oportunitatea tinerilor ilustratori și designeri grafici de a-și crea o colecție de merch care nu doar că arată cool, dar este exact ceea ce ei ar vrea să aibă. Este ocazia perfectă pentru ei să-și exprime stilul unic și să aducă un vibe fresh și de a câștiga 1000 euro, premiu oferit de UniCredit Bank și Diploma Show.

PARTICIPANȚI

Concursul se adresează tuturor ilustratorilor și designerilor grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani împliniți la înscrierea în concurs.

Aceștia trebuie să lucreze strict individual pentru a propune o ilustrație originală, care va fi folosită ca imagine principală a colecției UniCredit Bank x Diploma Show capsule merch collection 2024. Colecția va fi formată din 3 obiecte: portofel (origami dezvoltat cu Alexe Popescu din material anterior printat cu lucrarea câștigătoare), tricou și bandană. Schițele tehnice ale produselor sunt disponibile spre descărcare, la finalul acestui document, la secțiunea Anexe.

Concursul este gratuit și anonim.

Participanții pot înscrie mai una sau mai multe propuneri, atât timp cât toate propunerile respectă tema concursului, sunt complete și sunt înscrise completând câte un formular separat pentru fiecare.

CERINȚE

Se cere propunerea unei ilustrații originale care se va transforma în grafica oficială a colecției UniCredit Bank x Diploma Show capsule merch collection 2024. Pe lângă crearea unui artwork care să ilustreze tema, e extrem de important scrisul/tipografia cuvântului DRIPLOMA.

Cerințe:

Adaptarea ilustrației pentru cele 3 obiecte de merch:
- portofel (origami dezvoltat cu profesorul de design Alexe Popescu din material anterior printat cu lucrarea câștigătoare),
tricou
bandană (obiect promoțional versatil care poate fi purtat ca o bandană tradițională, și declinări contemporane din cultura hip-hop, basma ASAP Rocky, fular de geantă, accesoriu de jeans, ș.a.m.d.)

Ilustrația trebuie să integreze culoarea roșu UniCredit Bank (Digital: HEX #E2001A; RGB 226/0/26; Print: CMYK 0/100/100/0).

Este important ca în designul propus să fie inclus și cuvântul DRIPLOMA și semnătura artistului.

Ilustrația folosită pentru înscrierea în concursul UniCredit Bank x Diploma Show capsule merch collection 2024 nu mai poate fi folosită pentru asocierea cu un alt brand, de orice tip.

Toți participanții la concurs cesionează cu titlu ne-exclusiv, pe durată determinată, drepturile de prezentare pe site-ul The Institute și Diploma Show.

Câștigătorul cesionează exclusiv atât drepturile de prezentare, cât și drepturile de utilizare și comercializare a ilustrației pe o perioadă nedeterminată de timp, pe teritoriul României, pentru proiectul UniCredit Bank x Diploma Show capsule merch collection 2024.

CONDIȚII DE REDACTARE ȘI PREDARE

Participarea la concurs presupune completarea formularului de înscriere de pe www.institute.ro

Înscrierea trebuie să conțină:

Datele complete ale participantului

Titlul și descrierea ilustrației

Un document PDF editabil cu ilustrația în format de print, 300 dpi sau vectorial, policromie.

Câte un document cu ilustrația adaptată pentru toate cele 3 obiecte propuse: portofel, tricou și bandană. Este obligatoriu ca obiectele să își păstreze culorile de bază din simulări: tricoul alb și negru, bandana albă și portofel alb. La finalul acestui document, la secțiunea Anexe, participanții vor găsi mock-ups pentru fiecare dintre cele 3 obiecte. Înscrierea va consta în completarea acestora și trimiterea lor în format PDF. Documentele vor fi folosite în procesul de jurizare.

CRITERII DE EVALUARE

Relevanța: Designul propus trebuie să fie în concordanță cu tema concursului DRIPLOMA, legătura dintre ilustrație și temă trebuie să fie evidentă. De asemenea, ilustrația trebuie să integreze culoarea roșu UniCredit Bank (Digital: HEX #E2001A; RGB 226/0/26; Print: CMYK 0/100/100/0). Este important ca în designul propus să fie inclus și cuvântul DRIPLOMA.

Estetica: Se evaluează aspectul vizual al designului, inclusiv utilizarea culorilor, compoziția și echilibrul general al elementelor grafice.

Mesaj și impact: Se evaluează originalitatea conceptului, dar și potențialul acestuia de a crea o impresie memorabilă asupra publicului.

Adaptabilitate: Designul trebuie să fie potrivit pentru utilizare pe diferite tipuri de merch.

Potențialul de comercializare: Se evaluează dacă designul propus are potențialul de a fi atractiv pentru publicul țintă și de a fi vândut pe scară largă ca merchandising în cadrul UniCredit Bank x Diploma Show capsule merch collection 2024.

Juriul are libertatea de a stabili ponderea și detalierea criteriilor generale din tema de concurs.

JURIZARE

Juriul va evalua lucrările în funcție de originalitatea conceptului, abilitățile artistice, interpretarea temei, precum și impactul vizual și emoțional al ilustrațiilor. Vor fi premiate lucrările care reușesc să surprindă și să transmită povestea orașului într-un mod captivant și autentic.

JURIUL:

- Anca Ungureanu - Director Identitate și Comunicare, UniCredit Bank
- Alina Gavrilă-Bortun - Director Creație, Gavrilă Fashion Tellers
- Raul Oprea/Saddo - Artist vizual și curator la secțiunea ”Arte Decorative” din cadrul Diploma Show Exhibition, ediția 2024

Toate ilustrațiile înscrise pot fi prezentate pe site-urile diplomafestival.ro și institute.ro. Excluzând câștigătorii concursului, ale căror propuneri vor fi prezentate cu numele autorilor, participanții pot alege dacă proiectele lor sunt prezentate cu semnătura autorului sau rămân anonime.

PREMII

Concursul va premia un singur participant.

Câștigătorul va fi premiat cu suma de 1000 euro (valoare netă) pentru ilustrația sa, ce reprezintă și remunerația cuvenită pentru drepturile acordate Organizatorului.

CALENDAR

Data limită înscriere online: 8 septembrie

Perioada jurizare: 9-11 septembrie

Anunțarea oficială a câștigătorilor: 12 septembrie

Producție colecție merch: 12-24 septembrie

ANEXE

Simulări obiecte merch pot fi descărcate aici.
Regulamentul concursului poate fi consultat aici.
Formularul de participare poate fi completat aici.

CONTACT

Pentru orice întrebări referitoare la cerințele competiției, ne poți scrie pe email la adresa diploma@institute.ro.