Skip to main content

Friends Of The Arts - a DIPLOMA Show podcast

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

Seria de podcasturi Friends of the Arts continuă astfel misiunea festivalului DIPLOMA Show de a susține și promova tinerii artiști, designeri si arhitecti și de a încuraja dialogul între profesioniști consacrați în industriile creative și tineri creativi. 

Friends of the Arts presupune o serie de discuții libere despre domeniile în care activează invitații, experiența lor în cadrul DIPLOMA Show, în calitate de membri ai boardului curatorial sau ca expozanți, proiectele pe care le desfășoară, începuturi de drum, provocări sau sfaturi pentru tinerii creativi.

„Friends of the Arts, proiect dezvoltat sub umbrela DIPLOMA, se concretizează într-o serie de podcasturi prin care tineri creativi stau față în față cu profesioniști, într-un dialog despre începuturi de drum, provocări, oportunități și insight-uri din industrie, discuții care sperăm să îi inspire atât pe cei care acum își aleg facultatea, cât și pe cei care de abia au părăsit băncile facultății și își încep cariera.” – spune Teodora Dinu, directorul de proiect al festivalului DIPLOMA Show.

Festivalul DIPLOMA Show își propune să continue inițiativa de sprijinire și promovare a tinerilor artiști pe parcursul întregului an prin diverse acțiuni menite să aducă în fața publicului cele mai recente proiecte ale acestora, să pună într-o perspectivă nouă lucrările acestora prin diverse expoziții și în același timp să inspire studenții din domeniile promovate de festivalul Diploma. Festivalul creează astfel contexte care facilitează și încurajează dialogul între artiști emergenți și profesioniști – artiști consacrați, galeriști, colecționari, autorități publice, dar și public.

În acest sens, Friends of the Arts vine ca o continuare firească a misiunii festivalului DIPLOMA Show de a crea contexte de expunere și promovare pentru tinerii creativi, încurajând interacțiunea și schimbul de experiență cu profesioniști și alți creativi din aceeași generație, pentru a pune bazele unor viitoare colaborări și oportunități de angajare, dar și facilitarea expunerii către un public larg, care include și posibili clienți. 

Seria de podcasturi Friends of the Arts este un proiect DIPLOMA Show, un festival care în cele zece ediții de până acum s-a dovedit o platformă esențială pentru absolvenții facultăților vocaționale din România, reușind să marcheze debutul a peste 900 de tineri artiști, designeri, arhitecți, actori sau regizori și să atragă un public de peste 40.000 de oameni pasionați și implicați în industriile creative din România, care au devenit astfel martori ai primului contact al absolvenților cu universul creativ pe care aceștia îl vor defini în viitorul apropiat. 

Podcastul Friends Of The Arts, un proiect DIPLOMA SHOW, poate fi ascultat pe Spotify aici.

 

***

Un proiect DIPLOMA Show și The Institute
Prezentat de UniCredit Bank
Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii
Produs de Black Rhino Radio
Parteneri media strategici: PRO TV, Kiss FM, HotNews.ro, Euromedia, YOOH
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Igloo, Revista Zeppelin, Designist, Molecule F, Modernism, Lovedeco, B365.ro, feeder.ro, munteanurecomanda.ro, Revista Atelierul, IQAds, Zile si Nopti, Glamour, The Woman, Propagarta, Spotmedia, Happ.ro, Daily News, Ziarul Metropolis, Arthood, Spatiul Construit, Alist Magazine, dreamingOF.net
Partener monitorizare: MediaTrust