Skip to main content

Friends Of The Arts #8 cu Alina Gavrilă-Borțun și Alesia Cîdă

Într-o lume a modei în continuă evoluție, Alina Gavrilă-Borțun și Alesia Cîdă explorează importanța accentului pus pe dezvoltarea și evoluția locală a studenților și absolvenților, dar și a meseriilor conexe care sprijină designerii vestimentari. 

În cadrul acestui episod discutăm nevoile esențiale pentru creșterea unei profesii în domeniul modei, dar și despre varietatea zonelor de specializare în fashion și importanța explorării lor pentru descoperirea potrivirii perfecte pentru construirea unei voci autentice și puternice.

Alina Gavrilă-Borțun a început să lucreze în publicitate din 1992 la OFC/DMB&B, care apoi a devenit D’Arcy. A jurizat lucrările de creație la festivaluri ca AdPrint, Eurobest și Bucharest Fashion Film Festival. Din 2002, conduce atelierul de creație Gavrilă&Asociații. În 2015 a făcut design-ul unei colecții capsule de haine: Alina Gavrilă X Diorama. Din 2018 a dat startul unei noi divizii de comunicare: Gavrilă Fashion Tellers, dedicată exclusiv brandurilor românești de fashion și designerilor locali, mai precis nevoilor lor de advertising și storytelling. Din 2020 se ocupă de Creative Direction-ul brandului educațional ASAP.

Absolventă a Universității de Arte din Londra, Alesia Cîdă se focusează pe ingeniozitate și sustenabilitate, prin reciclarea obiectelor din propria colecție de vechituri, obiecte interesante, bibelouri și textile adunate de-a lungul anilor. În timp ce meditează asupra trecutului și viitorului, Alesia portretizează nostalgia copilăriei sau scenarii distopice viitoare, folosind mașina de perforat cu ac și diverse tehnici de reciclare. În prezent, Alesia se pregătește să participe la Tampa Fashion Week și să aplice la un program de master.

***

Ascultă episodul complet pe Spotify Podcast, aici

***

Un proiect DIPLOMA Show și The Institute

Prezentat de UniCredit Bank 

Produs de Black Rhino Radio