Skip to main content

Friends Of The Arts #2 cu Adrian Damian și Ioana Groza

În al doilea episod al seriei de podcasturi Friends Of The Arts, Artemisa Pascu stă de vorbă cu Adrian Damian și Ioana Groza despre curiozitatea și implicarea în proiecte din cele mai variate pentru a acumula experiență ce urmează a fi aplicată în propria zonă de interes. Ambii invitați vorbesc din perspectiva meseriei de scenograf și a modului în care fiecare proiect reprezintă necesitatea unui arsenal de cunoștințe din varii domenii pentru a crea o lume nouă fie pe scena unui teatru, fie într-un spațiu neconvențional.
 

Adrian Damian este scenograf, creator de spații scenice și instalații multimedia cu o predilecție pentru folosirea tehnologiei ca mijloc de expresie artistică. A creat peste 80 de scenografii în teatre din România și străinătate, colaborând cu regizori renumiți și mai multe instalații printre care Network of Emotions în cadrul Romanian Design Week sau The Bridge, instalație ce a reprezentat România la PQ 2023.

Este președintele Centrului Român OISTAT pe care l-a reînființat în 2022 și coordonează pavilionul de scenografie din cadrul DIPLOMA Show de la înființarea acestuia.
 

Ioana Groza este o scenografă la început de drum, cu o pasiune pentru design, lumea digitală și artele plastice, care pe parcursul anilor universitari și-a dedicat timpul proiectelor și asistențelor în teatru și film.

După absolvirea studiilor la UNATC a reușit să experimenteze viața pe platoul de filmare, scenografia și costumele pentru reclame, încheindu-și anul cu o coproducție a Teatrului German din Timișoara cu Teatrul Evreiesc din București.

În prezent, Ioana se află în proces de aplicare pentru un program de master în străinătate, iar pe viitor își propune să experimenteze cât mai mult scenografia pe plan creativ.

***

Ascultă episodul al doilea pe Spotify Podcast

***

Un proiect DIPLOMA Show și The Institute
Prezentat de UniCredit Bank 
Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii 
Produs de Black Rhino Radio