Expoziția The Future of Fashion, parte din DIPLOMA 2020, are loc în spațiul Qreator by IQOS
Cea de-a șaptea ediție a festivalului DIPLOMA, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, va avea loc în perioada 2 - 11 octombrie 2020, în spațiile UNAgaleria și SENAT din cadrul Combinatului Fondului Plastic (Strada Băiculești nr. 29) din București, dar și în spațiul Qreator by IQOS (Bulevardul Aviatorilor nr. 8A).
În intervalul 3 – 11 octombrie, vizitatorii sunt invitați să exploreze expoziția The Future of Fashion, găzduită în spațiul Qreator by IQOS.
Expoziția prezintă lucrările unor designeri de modă promițători și investighează, totodată, diversitatea pe care o generație de absolvenți o poate oferi, prin diferențele iminente de perspectivă și viziune. Lucrările din expoziție aparțin designerilor Alexandra Elena Deaconu, Andra Ghinea, Andrada Oprean, Bianca Dragne, Claudiu Burcă, Ioana Șerban, Mariana Pădurariu, Medeea Ene, Octavia Chiru, Victoria I. Leea și Vlad Cheregi.
În plus, vizitatorii vor putea descoperi în același spațiu și o serie de micro-expoziții personale, dezvoltate în jurul individualității și a evoluției creative a câtorva alumini ai festivalului DIPLOMA din cele șase ediții de până acum. Acestea sunt semnate de Alexandru Floarea, Lucian Arsene, Sabina Pop și Șteff Chelaru, care vor documenta și procesele creative din spatele ținutelor prezentate.
Alexandru Floarea este absolvent al Universităţii Naţionale de Arte “George Enescu” din Iaşi, secția Modă-Design Vestimentar. Lucrările sale au fost prezentate la evenimente precum Bilbao International Art and Fashion, Romanian Design Week sau Vienna Design Week în cadrul RDW Awards, iar relația lui Alexandru cu moda este una extrem de personală, în care modalitatea de comunicare cea mai des întâlnită este neconvenționalul.
Arsene Lucian Alexandru a studiat Modă-Design Vestimentar (licență) și Strategii de Modă și Costum (master) la UNArte București, în cadrul Facultății de Arte Decorative și Design. În prezent își desfășoară activitatea creativă în București.
Sabina Pop se definește ca un designer român de prêt-a-porter. A obţinut atât diploma de licenţă, cât şi pe cea de master la secţia Modă-Design Vestimentar a Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, acolo unde continuă și studiile doctorale.
Creațiile lui Steff Chelaru impresionează prin preocuparea față de tipar, prin materialitate, prin personajele și poveștile imaginate, dar mai ales prin finisaje. Înclinația acesteia către detalii și către ficțiune au împins-o și încurajat-o ca, după finalizarea studiilor masterale și de licență în cadrul Universității de Arte din București, să studieze mai departe decorul și costumul la Universitatea Națională de Teatru și Film.
Evenimentul va fi organizat ținând cont de distanțarea socială și de toate regulile și recomandările valabile în prezent. Accesul pentru vizitarea expozițiilor este dedicat exclusiv persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani și se face ținând cont de capacitatea maximă a spațiului, astfel încât să fie asigurată o distanță de minimum 2 metri între persoane. În spațiul expozițional vor fi admise maximum 40 de persoane simultan, doar după termometrizarea noncontact a acestora.Purtarea măștii de protecție, care va trebui să acoperecomplet gura și nasul, este obligatorie pe toată durata vizitei.