Skip to main content

În circuitul Diploma de anul acesta este inclusă și expoziția PosterJam.

Un showcase cu tema ONLINE, care cuprinde afișe realizate de designerii din comunitate în urma call-ului lansat într-un parteneriat DIPLOMA & Posterjam.

Lucrările selectate pot fi văzute pe tot parcursul festivalului, 2-11 octombrie, pe gardul Muzeului Național de Artă al României din București.

Un afiș este un instrument de comunicare, care poate să fie politic, social, amuzant, critic, ironic sau doar să fie. Dar și un obiect prin care pot fi cunoscute probleme contemporane, iar valoarea lui socială și culturală este dată de contexul în care se află și de apropierea sa față de publicuri. Din acest motiv, o cultură a afișului este importantă. Lunar, PosterJam îi provoacă printr-un cuvânt pe cei interesați să își promoveze abilitățile de grafic designer, care vor să contribuie la dezvoltarea unei identități a designul de afiș local sau care pur și simplu sunt pasionați să experimenteze. Aceștia au la dispoziție o lună să își înscrie afișul propus, care va fi postat pe website-ul și pagina de Facebook PosterJam, iar la finalul înscrierilor trei lucrări vor fi selectate și expuse în spațiile partenere PosterJam.