Skip to main content

ASAP România prezintă UPFOLD în cadrul DIPLOMA 2021

În cadrul festivalului DIPLOMA (8-17 octombrie), ASAP prezintă UPFOLD - un laborator de upcycling al deșeurilor pe care le producem zilnic.

În colaborare cu Alexe Popescu, ASAP a gândit un spațiu asemenea unui laborator de cercetare, care prezintă simultan o selecție de obiecte, rezultat al explorărilor designerului în universul origami, și permite testarea propriilor abilități de a transfoma deșeurile în obiecte noi.

Alexe Popescu
© Alexe Popescu

 

Parte expoziție, parte atelier, Upfold își propune să găsească soluții alternative pentru ambalajele alimentelor pe care le consumăm, o mare parte din ele greu de reciclat sau nereciclabile și inițiază o discuție despre a doua viață a deșeurilor și modurile prin care ne putem implica pentru a schimba soarta acestora, contribuind la o societate mai sustenabilă.

Workshop-ul propus în cadrul Upfold este susținut de designerul Alexe Popescu și explorează conceptul de folding, sau pliere în limba română, prin care participanții vor transforma deșeurile de ambalaje în obiecte utile printr-un proces de upcycling.

Alexe Popescu are o formare academică duală (inginerie și arte) și un parcurs profesional care îmbină designul grafic cu cel de produs. Este designer de carte la Editura Publica și predă Basic Design studenților din anul 1 si 2 (design de produs și ambiental) la UNARTE, unde este și doctorand. Studiază aplicațiile practice ale tehnicilor de pliere în design, tehnologie și upcycling.

Despre ASAP România

ASAP România este un program dedicat luptei împotriva poluării cu plastic prin construirea celei mai mari comunități de tineri care își unesc forțele pentru un viitor mai sustenabil. Început ca un demers educațional, anul acesta ASAP își asumă provocarea de a dezvolta un model funcțional de colectare a deșeurilor reciclabile în școlile din România.