Skip to main content

Ionuț Răcoreanu

Ionuț Răcoreanu este atras de spectacolele muzicale grandioase cu scenografii îmbinate între video și decor. Este calea în care își regăsește ceea ce îi place și evidențiază trăsături ale imersivității, instalației și a interactivității prin scenografia de teatru și de concert.

Vizualitatea spectacolului muzical între clasic și contemporan în opera "Fantoma de la Operă"

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

Lucrarea de diplomă a avut ca temă muzicalul ''Fantoma de la Operă'' după nuvela lui Gaston Leroux si muzica de Andrew L. Webber. Acest muzical vorbește despre o poveste de dragoste ce are loc într-o clădire de operă despre care se spune că este bântuită de fantome. Scriitura sa are un profund caracter misterios.
Pentru scenografia acestei piese muzicale, a ales o scenă cu două turnante inspirat după Teatrul de operetă și musical ,,Ion Dacian,, pentru a putea dinamiza acțiunea și a reda caracterul filmic al acesteia, dar și a menține ritmul partiturii muzicale. Proiecția pe spații dramatice este un alt element pe care l-a descoperit și l-a aprofundat, ajungând la exprimarea pe care a reușit să o redea acestei lucrări scenografice.

Vizualitatea spectacolului muzical între clasic și contemporan în opera "Fantoma de la Operă"

Universitatea Națională de Arte București

Facultatea de Arte Decorative și Design

Disertație

Coordonatori: Prof. Asist. Petrovici Viorica