Skip to main content

Andreea Laura Pricope

Andreea Laura Pricope a terminat studiile de licență în Pictură și studiile de masterat în Teorii și Practici în Artele Vizuale în cadrul Universității Naționale de Arte "George Enescu" Iași. Practica sa artistică investighează relația de intermedialitate dintre mediul picturii și cel textil.

Topografii

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

Subiectul cercetării proiectului "Topografii" se conturează în jurul unor investigații ce chestionează ierarhia estetică și de gen prin utilizarea mediului textil și a genului peisajului. În lucrările acestui proiect sunt reprezentate trei peisaje topografice, imaginare, unde activitatea umană este absentă, redând astfel un spațiu intim, dedicat contemplării naturii și meșteșugului feminin. Atât genul peisajului cât și mediul textil au fost subapreciate în trecut din cauza ierarhizării estetice și de gen. Prezența acestor caracteristici în proiectul "Topografii" are rolul de a aduce în prim-plan potențialitatea celor două, dar și importanța subiectelor pe care acestea le propun în contemporaneitate.
Lucrările sunt predominant realizate în tehnica broderiei, încorporând și tehnica colajului textil dar și noțiunea de intermedialitate prin alăturarea mediului picturii, urmărind o serie de investigații creative într-o formă intermedială de producție artistică.

Topografii

Universitatea Națională de Arte "George Enescu" din Iași

Facultatea de Arte Vizuale și Design

Disertație

Coordonatori: Conf. univ. dr. Cătălin Gheorghe