Skip to main content

Alexandra Mîrza

Principiul fundamental pe baza căruia își conturează toate lucrările este ”Less is more”, concentrându-se pe o estetică minimalistă, dominată de culori pastelate a căror îmbinare reușește să aducă un sentiment de liniște și relaxare în sufletul privitorului.

Sunshine

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022 

Proiectul ”SUNSHINE” propune o soluție pentru familiile ce au copii cu autism. Scopul este de a reda acestora lumea exterioară în cadrul unui spațiu interior, ce se prezintă sub forma unui centru de reabilitare. Abordarea proiectului este de a realiza o amenajare fluidă, ludică, căutând o atmosferă “de poveste” pentru viitorii utilizatori.

Materialele alese pentru amenajare sunt preponderent naturale: lemn de stejar pentru pardoseli, mobilier, obiectele de interacțiune; textile din fibre naturale ca lâna, mătase, catifea pentru mobilier de șezut, drapaje sau mochetă, vopseluri decorative cu compoziție naturală pentru suprafețele pereților.

Conceptul de iluminat este preponderent decorativ cu tematica inspirată din natură, forme stilizate de păsări, nori și fluturași. La nivel cromatic au fost alese preponderent culori pastelate în tonuri deschise: roz pudră, albastrul cerului senin, verde mentă cu accente mai vibrante precum roșu burgund.

Sunshine

Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca

Facultatea de Arte Decorative și Design

Disertație

Coordonatori: Lect. Univ. Dr. Mihnea Ghilduș