Skip to main content

Emilia Timofte

Emilia și-a încheiat studiile la Universitatea de Arte din București, Facultatea de Arte Plastice. Prin activitatea sa, ea încearcă să examineze forma umană și interpretările generale despre corp și psihic.

Soliloquy

Lucrare selectată la DIPLOMA 2020

Proiectul fotografic a pornit din dorinţa de a analiza modul în care amintirile se schimbă și se estompează în timp. Ideea s-a conturat în jurul unei serii de portrete cu diferite chipuri feminine, în căutarea unei „amintiri perfecte”, şi s-a dezvoltat explorând modul în care sunt înţelese de memoria, rememorarea şi posibilitatea amintirilor din viitor.
Tehnica folosită este fotografia digitală, iar imaginile finale au fost obţinute prin colaj digital. Prin suprapunere pe un suport neutru, se reconstruieşte un spaţiu latent, între imaginaţie şi realitate, menţinând mereu legătura cu memoria prin introducerea altor elemente precum textul, părţi ale unor desene din arhiva personală şi rochii. Trecutul, prezentul și viitorul sunt accesate intuitiv şi transformate într-o stare vizuală transpusă prin filtrul artistei, în care fragmentele memoriei sunt în acelaşi timp realitate și ficțiune.

Soliloquy

Universitatea Națională de Arte București

Facultatea de Arte Plastice

Proiect disertație

Coordonatori: Conf. Univ. Dr. Roxana Trestioreanu