Skip to main content

Oana Marina

Marina Oana este absolventă a ciclului Licență al departamentul Pictură, din cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Artista este preocupată de redarea percepției prin interiorizarea vizualului, abstractizare și experiență estetică. Caută puterea interioară a picturii prin care creează un dialog cu privitorul.

Sequoia. De la Stana la Bologa

Lucrare selectată la DIPLOMA 2020

Sequoia. De la Stana la Bologa” are la bază un punct real în spațiu și timp. Vorbește despre segmentul de cale ferată cuprins între Stana și Bologa, două localități din apropierea Clujului. Stana și Bologa sunt doar capetele de segment, consistența conceptului se află, însă, între ele.
Imaginile realizate sunt simplificate, având menirea de a transmite esența percepută. Când opera se instalează într-o perspectivă abstractă, ea se detașează de noțiunile spațialității. Subiectul este peisajul, care se metamorfozează sub acțiunea interiorizării. O abordare psihologică ce ține cont de lumea intențională, dar și de raționalizarea unei compoziții, transformând forma, devenind a priori. Proiectul este o privire intrinsecă, o mare de gânduri raportate la formă și conținut. Spațiul este incert dar redă adâncimea imaginii. Forma își găsește locul în acest spațiu, în final, condiționând compoziția. Accentul cade asupra peisajului trăit, experimentat și în cele din urmă, locuit.

Sequoia. De la Stana la Bologa

Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca

Facultatea de Arte Plastice

Proiect licență

Coordonatori: Prof. Univ. Dr. Florin Ștefan