Skip to main content

Daiana Togoe

Daiana Togoe este absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și pentru lucrarea de disertație și-a propusă să abordeze o temă mai sensibilă și diferită : problematica satului romanesc, cu posibilitatea de revitalizare a acestuia folosindu-se de o valoare istorica puternică, mai exact Școala de pictură Poiana Mărului.

Școala de pictură Horia Bernea

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

Proiectul propunere reinventarea satului Poiana Mărului a cărui memorie colectivă locală se traduce printr-un patrimoniu cultural acumulat în urma activității artistice desfășurate până în 2005, ca urmare a vizitelor repetate pe care artiștii plastici le făceau în zonă. Cu toate acestea, ,,satul artiștilor” nu a găsit o cale de a pune în evidență acest patrimoniu, găsirea unei soluții fiind de o necesitate actuală, la fel ca valorificarea și continuarea activității Școlii de pictură de la Poiana Mărului.
Ca urmare a legăturii strânse a locului cu unele picturi reprezentative pentru arta românească dar și prin prisma poveștilor legate de șederile artiștilor în sat, zona de studiu alesă urmărește în consecință să readucă la viață memoria colectivă locală.

Școala de pictură Horia Bernea

Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu"

Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu”

Disertație

Coordonatori: Prof. dr.arh. Iulia Stanciu