Skip to main content

Adela Aruxandei

Adela și-a dedicat o mare parte din viață studiului artelor, pasiune care a condus-o spre o carieră în domeniu. Proaspăt absolventă a programului masteral din cadrul Universității Naționale de Arte București, activitatea sa de până acum denotă multiple interese, precum design editorial, tipografie și art directing.

Scena și piața artei contemporane românești între 2000-2020

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

Proiectul propus constă în dezvoltarea unui produs editorial, care urmărește evoluția scenei de arte contemporane românești din sectorul privat între anii 2000 și 2020, în contexul post-globalizării. Publicația pornește de la textul Dianei Ursan, absolventă a Școlii Doctorale UNArte. Această colaborare apare în urma constatării lipsei de pe piață a unui produs similar, care să încurajeze un dialog legat de acest subiectul actual și relevant al scenei de arte cotemporane locale.
Conceptul de design adoptat în cadrul proiectului pornește de la încercarea de a reproduce într-un mod grafic layout-ul deconstruit și modular al unei galerii sau al unui spațiu expozițional, unde obiectele de artă sunt expuse într-un mod planificat cu atenție. La fel cum spațiul expozițional al unei galerii are drept scop punerea în lumină a exponatelor, și abordarea vizuală a acestei publicații este inspirată din ethos-ul acestora.

Scena și piața artei contemporane românești între 2000-2020

București: Universitatea Națională de Arte

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect disertație

Coordonatori: Prof. univ. dr. Dinu Dumbrăvician