Skip to main content

Răzvan Răucescu

Răzvan Răucescu este absolvent al secției de Artă Murală a Facultății de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Arte din București. Atenția sa se îndreaptă către o abordare contemporană a ceea ce se petrece în spațiul urban, anume graffitti și street art. Aceste fenomene sunt studiate și dezvoltate în lucrările sale.

Roper – conexiune între artă și vandalism

Lucrare selectată la DIPLOMA 2020

Licența lui Răzvan este formată din două componente: caietul de schițe și o serie de șase colaje, care se întâlnesc sub numele de Roper – conexiuni între artă și vandalism. Pentru fiecare în parte, s-a pornit de la o serie de notații sau schițe de idee.

Caietul de schițe este prima etapă din această căutare și este prezentat sub formă de obiect. Acesta are 55 de pagini, este format A3 și este realizat integral cu vopsele acrilice. În fiecare dintre aceste pagini s-a încercat găsirea unor soluții diverse și cât mai originale în reprezentarea acestui pseudonim. Roper își află rădăcinile în mișcarea graffitti, iar prin acesta nu se urmărește transmiterea publică a unor mesaje împotriva sistemului. De cele mai multe ori, proiectele realizate în caiet ajung să facă parte din zona urbană. Seria ce este compusă din 6 piese, fiecare având dimensiunea de 50/50 cm, este o extensie a caietului menționat, realizată din carton mousse decupat și ulterior vopsit în diferite culori prin intermediul spray-urilor.

Roper – conexiune între artă și vandalism

Universitatea Națională de Arte București

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect licență

Coordonatori: Prof. Univ. Dr. Cosmin Păulescu Petru