Skip to main content

Dariush-Vlad Afrasiabi

Dariush este absolvent al Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Fiind un împătimit al Pescuitului Sportiv la Muscă Artificială, în ultimii șase ani a fost implicat în diferite acțiuni și evenimente ce vizează reabilitarea și salvarea unor râuri din țară.

Revitalizarea Canalului Bega și Școala de Canotaj Academic

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

În prezent, Canalul Bega nu pare să fie exploatat la adevăratul său potențial, iar avantajele unui curs de apă care străbate orașul nu sunt corect valorificate. Canalul pare să fie mai degrabă o limită care desparte în două orașul pe când ar putea să fie transformat într-un element care absoarbe într-un culoar verde-albastru toate spațiile verzi adiacente malurilor.
Astfel, propunerea caută moduri de lucru care să genereze legături puternice între râu și oraș. Canalul Bega nu mai este perceput ca un curs liniar de apă, ci ca un catalizator de spații civice. Totodată, apar noi zone naturale care au rolul de a forma și conecta coridoare ecologice și de a crește biodiversitatea zonei.
Școala de Canotaj Academic își propune să reutilizeze bazinele de înot prezente pe sit, dar totodată să contribuie la creșterea atractivității malului râului prin generarea unei permeabilități vizuale și fizice la nivelul volumului clădirii, aspect care aduce cu el și spații care generează activități de agrement și loisir.

Revitalizarea Canalului Bega și Școala de Canotaj Academic

Universitatea Tehnică din Cluj Napoca

Facultatea de Arhitectură și Urbanism

Disertație

Coordonatori: Dr.arh. Alexandru Fleșeriu