Skip to main content

Cristina Ciobanu

Cristina a absolvit liceul de arte din Târgoviște „ Bălașa Doamna ”, secția de arhitectură, iar, ulterior a urmat Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București, profilul arhitectură generală, unde și-a descoperit interesul pentru arhitectura comunitară și restaurarea monumentelor de patrimoniu.

Refuncționalizarea domeniului „Barbu Drugă, Dolj, România

Lucrare selectată la DIPLOMA 2024

Urmând firul narativ prezentat în referatul Biblic al Genezei, Grădina Edenului este o moștenire a omului: să o păzească și să o cultive, astfel încât pământul fertil să rodească în perpetuitate. Odată cu plecarea să din paradis, omul va încercă în mod continuu să se apropie de acest ideal, să-și creeze din nou spațiul ocrotitor pe care îl oferea Edenul. Forma de locuire care tinde cel mai mult către idealul locuinței paradisiace este reprezentată de vilă și domeniul acesteia. Această tipologie de locuire este special construită astfel încât să ofere omului toate lucrurile necesare locuirii, într-un sistem închis.

Domeniul Barbu Drugă din jud. Dolj, România se află la jumătatea drumului dintre satul Cetate și malul Luncii Dunării. Construcția domeniului a început în anul 1874, odată cu ridicare conacului, și s-a desfășurat în mai multe etape. Pitorescul locului este conform mediului rural: cu terenuri agricole și pășuni. Malul Dunării este ascuns în spatele unei fășii lungi de păd.

 

Refuncționalizarea domeniului „Barbu Drugă, Dolj, România

București: Universitatea de Arhitectură și Urbanism 'Ion Mincu'

Facultatea de Arhitectură

Integrat

Coordonatori: prof. dr. arh. Iulia Maria Stanciu