Skip to main content

Andreea Marian

Andreea Marian este absolventă a Facultății de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Pasiunea sa este arhitectura și crearea de noi spații și atmosfere prin valorificarea spiritului locului.

Reconversie Moara lui Assan - Centru pentru Industriile Creative

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

Scopul principal al proiectului este de a readuce în circuitul urban un loc valoros din punct de vedere al patrimoniului național, Moara lui Assan, prin restaurarea și prelungirea vieții clădirilor ce aparțin ansamblului. Acest lucru le-ar permite să rămână un obiect de arhitectură și nu un exponat muzeal, sau, asemeni situației actuale, o mărturie istorică a indiferenței.
Pentru a completa incinta, proiectul propune un nou obiect, o cruce structurală, ordonată de un grid care mai apoi pornește spre oraș. Apare un țesut ordonat, care să contrasteze caracterul existent al ansamblului. Astfel, se întregește insula urbană și orașul ajunge la pragul monumentului. Răspunsul ansamblului existent este de a-și păstra caracterul, de a rămâne un loc într-un luminiș, ce permite unui singur punct apropierea respectivă.

Reconversie Moara lui Assan - Centru pentru Industriile Creative

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București

Facultatea de Arhitectură

Proiect integrat

Coordonatori: Prof. dr. habil. Florian Stanciu