Skip to main content

Ramona Bizbac

Ramona Bizbac are 21 de ani și s-a născut în județul Botoșani. Ea experimentează permanent diferite domenii artistice precum teatrul, muzica și dansul. Pe parcursul anilor de studiu la Departamentul Modă UNArte a dezvoltat un proiect de modă bazat pe reciclare și sustenabilitate.

RAM

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

“Mă aflu în mijlocul unui câmp copt, auriu, aud sunetul care trece de la o notă la alta, acum suspină, imediat urlă. Simt fiecare mic dezastru, de la un mușuroi de furnici dărâmat până la spicele care se usucă, toate au o cadență, fiecare arpegiu care stă în bătaia vântului surprinde un haos unic.” 

RAM este o colecție autobiografică, care face trimitere la imagini din memoria autoarei, la legătura ei cu natura și cu locul din care provine. Transpunerea pieselor și accesoriilor colecției se concentrează pe abordarea slow-fashion și include țesături realizate la războiul tradițional , intervenții asupra țesăturilor, suprafețe croșetate hand-made cu fire naturale, organice și accesorii sculptate în lemn.
Ramona își dorește să transmită privitorului o poveste personală autentică, o experiență alternativă viabilă la fast-fashion.

RAM

Universitatea Națională de Arte din București

Facultatea de Arte Decorative și Design

Licență

Coordonatori: Lect. univ. dr. Alina-Maria Griga