Skip to main content

Gabriela Vlădușel

Gabriela Vlădușel a absolvit Universitatea Națională de Arte București, secția Design de Scenă și Spectacol. A fost prezentă la trei expoziții de scenografie și a creat costume în cadrul festivalului FITS. Unul dintre proiectele sale cinematografice poate fi vizionat la festivalul "Filmul de piatră".

Proiect Stop-motion pentru povestirea radiofonică „Unde a dispărut universul copilăriei”

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

Conceptul proiectului se concentrează pe aducerea la viață a poveștii radiofonice "Unde a dispărut universul copilăriei?". Scopul principal al acestui concept este de a crea o experiență vizuală captivantă și de a transmite emoțiile puternice și mesajele esențiale ale poveștii prin intermediul decorului și al personajelor. Se utilizează culori, texturi și elemente vizuale specifice pentru a sublinia trăirile și stările personajelor în diverse spații scenice.

Metoda de lucru implică crearea manuală și modelarea decorului și personajelor în miniatură, având în vedere expresivitatea detaliilor și adecvarea lor la universul fantastic al poveștii. Se utilizează materiale variate, precum hârtie, spumă poliuretanică, plastic, lemn balsa și obiecte reciclate, pentru a obține aspectul dorit și a crea o varietate de texturi. În ceea ce privește iluminarea, se folosesc surse de lumină artificială: becuri, lumini LED, pentru a crea atmosfera potrivită în fiecare scenă.

Proiect Stop-motion pentru povestirea radiofonică „Unde a dispărut universul copilăriei”

București: Universitatea Națională de Arte

Facultatea de Arte Decorative și Design

Disertație

Coordonatori: Conf. univ. dr. prof. as. Viorica Petrovici