Skip to main content

Miruna Matel

Miruna preferă să abordeze neconvențional proiectele. Pentru ea, începutul de proiect înseamnă raportarea la perspective pentru a reuși să creeze zone plăcute din punct de vedere al esteticii și funcționalității. Originalitatea și expresivitatea o definesc în arhitectură.

Prin timp și spațiu

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

Conceptul propune o călătorie în timp și spațiu, în care vizitatorii pot experimenta istoria și evoluția sitului arheologic și a Perserschutt într-un mod interactiv, imersiv și multisenzorial. Muzeul își folosește spațiile ca parte centrală a experienței expoziționale, vizitatorii călătoresc pe o serie de rampe, scări și coridoare care traversează situl excavat și care sunt menite să reprezinte coborârea în timp.
Designul încorporează diferite înălțimi și niveluri pentru a crea un sentiment de dinamism și descindere. O parte a spațiului este deschisă, pentru a permite o utilizare flexibilă. Pereții pivotanți vor fi utilizați pentru a crea o experiență personalizată pentru fiecare expoziție sau scenariu. Un etaj mai jos, găsim un alt tip de muzeu care aduce vizitatorul  mai aproape de mitologie, mai aproape de zei, mai aproape de origine, mai aproape de fundație.

Prin timp și spațiu

București: Universitatea de Arhitectură și Urbanism 'Ion Mincu'

Facultatea de Arhitectură de Interior

Proiect integrat

Coordonatori: Conf. dr. arh. Oana Diaconescu