Skip to main content

Sebastian-Cosmin Ciulei

Sebastian Cosmin Ciulei este absolvent al Facultății de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”. În anii de studenție a participat la numeroase concursuri și expoziții de arhitectură, printre acestea numărându-se un proiect selectat în cadrul expoziției EUROPALIA – Bruxelles 2019 și o machetă la EU MIES AWARD.

Pinacoteca Fundației Anastasia - Malmaison

Lucrare selectată DIPLOMA 2022

Clădirea Malmaison este cunoscută drept „Casă a tragediei”, o casă ale cărei subsolurile au fost ferecate pentru a evita ca orice secret să iasă din fostele camere de tortură. Astfel, clădirea Pinacotecii Anastasia încearcă a fi de fapt liantul dintre cele două lumi de unde și simbolistica acestei cruci.
Interesul fundației Anastasia este de a anula în principal schisma dintre biserică și cultura laică și de a creea o legătură unitară între cele două organisme prin derularea unor proiecte și expoziții cu această temă. Prin această dorință a fostului regim dictatorial de a ascunde ororile petrecute în clădirea închisorii, Pinacoteca sau Crucea Fundației Anastasia, nu se așează nicidecum pe pământ. Aceasta este ridicată de la cota terenului tocmai pentru a permite accesul în interiorul clădirii pe sub ea, printr-un demisol deschis ce adăpostește lapidariumul.

Pinacoteca Fundației Anastasia - Malmaison

Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu"

Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu”

Disertație

Coordonatori: Prof. Dr. Arh. Iulia - Maria Stanciu