Skip to main content

Mădălina Gușă

Mădălina Gușă este absolventă a secției de Design grafic în cadrul Universității Naționale de Arte București. Interesul ei principal constă în studierea semnelor și a simbolurilor ca mijloc de limbaj vizual. Prin proiectele sale dorește să se implice social și să caute constant cea mai bună soluție vizuală.

Oriunde, oricând, oricui

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

Proiectul de licență „Oriunde, Oricând, Oricui” se conturează în jurul campaniei sociale cu același nume, realizată de către Girl Up Romania. Aceasta își propune să elimine stigmatul violenței de gen și să amplifice vocile victimelor. Subiectul a fost explorat printr-o publicație ce îmbină textul cu imagini și ilustrații pentru a descrie abuzul și inegalitate de gen în societatea românească.
Contextul în care s-a construit identitatea proiectului este unul bazat pe mai multe surse de documentare, iar scopul principal este să ajungă în atenția bărbaților, pentru a avea un nivel ridicat de conștientizare a abuzului în societate. De aceea proiectul a luat forma unei colecții de jurnale de mărturii ce își schimbă culoarea odată cu lansarea altui număr. Proiectul nu a dorit să intre în zona stereotipurilor bazate pe culoarea utilizată și genul căruia îi este atribuit. Alegerile de stabilire a vizualurilor au fost justificate constant cu ideea de a pune în prim-plan vocile victimelor.

Oriunde, oricând, oricui

București: Universitatea Națională de Arte

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect disertație

Coordonatori: Prof. dr. Radu Manelici