Skip to main content

Iulia Gogoașa

Încă din primul an de facultate, domeniul botanic a reprezentat un mare punct de interes pentru Iulia. Conceptul de biofilie îi stărnește curiozitatea creativă ce o transpune ulterior și în proiecte.

ORGANIC - Centru comercial agro-alimentar biofilic

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

Organic Market a fost creat din dorința de a spori bunăstarea. Înrădăcinat în principiile biofiliei, acest spațiu unic conturează conceptul care îmbină armonios natura și habitatul uman. Ideologia biofiliei formează baza designului, promovând o legătură profundă între ocupanți și lumea naturală, alături de un stil de viață sănătos. Așa cum afirmă și ideologia biofiliei, oamenii au o nevoie înnăscută de a se conecta cu mediul. 
Conceptul din spatele designului a pornit de la simpla structură a unei frunze, unde axul clădirii reprezintă tulpina, iar grădina reprezintă rădăcinile. Procesul de transformare se învârte în jurul refuncționalizării Gării Filaret – prima gară a Bucureștiului. Noua funcție propune extinderea spațiilor verzi preexistente prin realizarea unei grădini urbane.
În ceea ce privește interiorul, noul spațiu va găzdui o piață agroalimentară în care vizitatorii se vor putea bucura de produse locale, bucătărie românească și produse meșteșugărești tradiționale.

ORGANIC - Centru comercial agro-alimentar biofilic

București: Universitatea de Arhitectură și Urbanism 'Ion Mincu'

Facultatea de Arhitectură de Interior

Proiect integrat

Coordonatori: Conf. dr. arh. Oana Diaconescu