Skip to main content

Bianca T. Peter

Bianca Peter a fost mereu fascinată de diversitatea materialelor și a tehnicilor de lucru. Artele focului au devenit forma ei favorită de expresie. Având un interes deosebit pentru zona experimentării, ea a dezvoltat o pasiune pentru modelajul liber, termoformarea sticlei și prelucrarea metalului.

Open Up

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

“Open Up” reprezintă depășirea limitelor autoimpuse, care apar odată cu evitarea ipostazelor de vulnerabilitate emoțională și frica de intimitate. Inima constituie centrul vieții sufletești, sediul sentimentelor umane. Acest simbol este expus pentru a încuraja privitorul la deschiderea sinelui în contexte afective. Varietatea materialelor utilizate amintește de diversitatea experiențelor sufletești resimțite de oameni. Contrastul dintre nobilitatea porțelanului și rugina metalului prezintă două ipostaze diametral opuse, fiecare exprimând o estetică personală. “Defectul” ca efect este prezent în ambele piese, dovedind faptul că momentele dificile sunt o parte inevitabilă din viața fiecărei persoane, reprezentând mereu un prilej de evoluție.
Piesele centrale alcătuiesc un cadru intim, dar accesibil din punct de vedere vizual. Inimile care dialoghează simbolizează empatia, pentru că atunci când există transparență în intenții și deschidere către dialog, zidurile dintre noi se topesc.

Open Up

Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca

Facultatea de Arte Decorative și Design

Licență

Coordonatori: Lect. Univ. Dr. Mureșan Alexandra