Skip to main content

Ioana Cristodorescu

Ioana Cristodorescu este absolventă a Universității Naționale de Arte din București, secția pictură. În perioada facultății, studiază cu bursă la Accademia di Belle Arti di Brera din Milano, ajungând inclusiv la Berlin, unde urmează un program de internship în cadrul Galeriei Plan B. Inspirată de expresionismul german, lucrările Ioanei reflectă vitalitatea și spiritul alert, aflat într-o permanentă căutare, în dialog cu gestul rapid și sigur.

Oglinzi

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

Prin această abordare stilistică, Ioana vrea să reflecte asupra temperamentului unei lumi care, în ciuda aparențelor, pare a de-a dreptul fragilă. Pânzele de mari dimensiuni, inundate de personaje imaginare și de scene cotidiene, surprinde o lume „cinematică”, aflată în pragul descoperirii de sine, pândită de vicii și opulență.
Stilul liniar, care ține privitorul la suprafață, și culorile care îmbracă obiectul servesc unei lumi glamour aflate la limita vulgarității. Același stil amintește de modelele schițate de designerii din lumea modei sau de costumele și decorurile butaforice de teatru și film, proiectate de scenografi.

 

Oglinzi

București: Universitatea Națională de Arte

Facultatea de Arte Plastice

Proiect disertație

Coordonatori: Prof. univ. dr. Petru Lucaci