Skip to main content

Robert Antonov

Originar din Galați, Robert Antonov a decis să studieze în Cluj fotografia și arta video. În anul al doilea de studiu, acesta a plecat cu o bursă Erasmus în Spania, unde și-a descoperit interesul față de animație și cinema experimental. A participat în expoziții de grup din Cluj și București.

O călătorie pe tărâmul interior

Lucrare selectată la DIPLOMA 2020

„O călătorie pe tărâmul interior” tratează ca teme principale izolarea și criza identității într-un cadru himeric prin intermediul unui șir de acțiuni văzut din perspectiva unei fete rămasă captivă într-un motel.
Personajul principal, în imposibilitatea de a scăpa din locul în care a rămas captiv, se confruntă cu diferite frici și anxietăți portretizate sub forma mai multor lucruri sau viețuitoare. Conceptul animației este strâns legat de procesul de identificare al privitorului car,e în loc să se proiecteze în lume, absoarbe lumea în sine. Astfel, încorporeaz
ă mediul și se integrează afectiv. Proiectul lui Robert Antonov s-a materializat sub forma unei animații de tipul stop motion atât pentru caracterul ei tactil, tactilitatea fiind o modalitate senzorială prin care obiectele stimulează imaginația, dar și pentru versatilitatea mediului care permite diferite abordări atât la nivelul realizării animației, cât și pentru capacitățile estetice.

O călătorie pe tărâmul interior

Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca

Facultatea de Arte Plastice

Proiect licență

Coordonatori: Conf. Univ. Dr. Diana Drăgan-Chirilă