Skip to main content

Andreea Popescu

Andreea este absolventă a secției de design grafic din cadrul Universității Naționale de Arte București, îi place să ilustreze creaturi și monstruleți, să mângâie pisici, să dea save de prea multe ori la document, iar când are timp, să observe oameni și conversații cu o cafea mare în mână.

O cafea veselă și un avion de hârtie, vă rog

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

„O cafea veselă și un avion de hârtie, vă rog” este o carte-leporello care pornește de la ideea de a inventaria lucruri, conversații, povești, glume, prietenii. S-a experimentat pe zona de layout și ilustrație pornind de la analiza minuțioasă asupra unei cafenele, aceasta reprezentând un pretext pentru comunicare.
Conceptul cărții ilustrate este de autoanaliză, cu trimitere la retrospecție, care îmbină povești reale dintr-o cafenea și mici conversații cu angajații sau clienții acesteia cu o interpretare vizuală personală a spațiului sau a sentimentelor redate de aceștia. Ilustrațiile au fost în totalitate realizate în liner negru.
Luând în considerare formatul, layout-ul dinamic și conținutul cărții, dar și pentru a accentua ideea de temporalitate, machetarea cărții a fost realizată tip carte-leporello. Aceasta poate fi parcursă în mod normal, ca spread-uri, sau desfășurată pentru urmărirea tuturor evenimentelor în același timp.

O cafea veselă și un avion de hârtie, vă rog

București: Universitatea Națională de Arte

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect licență

Coordonatori: Lector univ. dr. Adelina Butnaru