Skip to main content

Ana Ionescu

Ana este absolventă a Facultății de Arte Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Artă din București. Activitatea sa este concentrată asupra picturii murale, în același timp lucrând pe diferite șantiere de pictură din țară. Este într-o continuă dezvoltare a sinelui, căutând noi oportunități de a-și exprima stilul.

Morphé

Lucrare selectată la DIPLOMA 2020

Ana abordează cel mai dezbătut subiect la ora actuală, pandemia, propunându-și să treacă peste teama care îi este asociată și să-i sublinieze existentul, palpabilul, zona unde ochiul uman nu poate pătrunde. A dorit să descopere un altfel de frumos și să transpună știința în contextul artei. Conceptul pe care l-a abordat îndreaptă atenția spre o nouă conexiune a valorilor estetice în existența biologică. Astfel, a reușit să surprindă universul microorganismelor și a agenților care populează mediul.

Morphé este o compoziție decorativă realizată în tehnica acrilicului. Titlul propune o notă misterioasă - termenul „morphé” are origine în greaca veche și înseamnă „formă”. Artista a dorit ca prin acesta să sublinieze atât forma agenților patogeni, cât și forma rețelei neuronale.

Morphé

Universitatea Națională de Arte București

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect licență

Coordonatori: Prof. Univ. Dr. Cosmin Paulescu