Skip to main content

Alexandru Măciucă

Alexandru Măciucă are 26 de ani și este absolvent al Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Iubește si practică fotografia de stradă/documentară. Toată viața și-a căutat mereu pasiunea, până și-a amintit momentul în care a luat pentru prima dată în mâini aparatul de fotografiat. Și-a propus atunci că va deveni fotograf la vârsta de 23 de ani.

Momentul Decisiv

Lucrare selectată la DIPLOMA 2020

Momentul Decisiv este despre fotografia de stradă. Vrea să prezinte o serie de lucrări care se leagă între ele prin compoziție, contrastul dintre umbră și lumină, o juxtapunere neobișnuită („Momentul Decisiv”), o paletă de culori care împreună contrastează puternic starea de spirit prezentă atât în fotografie, cât și în momentul declanșării.
Datorită pandemiei și a carantinei, datorită timpului enorm petrecut în casă, uitându-se peste fotografiile realizate în 2 ani de muncă, o nouă viziune a luat naștere. A decis să creeze o serie de Diptych-uri îmbinând vechiul cu noul, pentru a amplifica emoția și impactul vizual.
Prin aceste Diptych-uri create vrea să transforme toate trăirile și adevărul ce rezonează din interiorul lui prin lumină, întuneric și culoare.

Momentul Decisiv

Universitatea de Vest Timișoara

Facultatea de Arte și Design

Proiect licență

Coordonatori: Lect. Univ. Dr. Mădălin Mărienuț