Skip to main content

Andrei Dinică-Nicolescu

Andrei Dinică-Nicolescu este absolvent al secției de pictură a Facultății de Arte și Design, din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Lucrările sale reflectă interesul pentru noi descoperiri care propun o relație de simbioză dintre natură și tehnologie, abordând o nouă perspectivă asupra viziunii despre univers.

Menhir

Lucrare selectată la DIPLOMA 2020

Cele trei pânze ale proiectului propun spectatorului o întâlnire cu imagini provenite dintr-o dimensiune paralelă, aflată într-un stadiu relativ incipient. Spațiile imaginate ilustrează un scenariu aflat exact la punctul de tranziție dintre întunericul primordial și apariția luminii. Acest moment este unul static, înghețat în timp, aflat într-o stare latentă, privitorul fiind acela care îi oferă o transcendere între limitele realității prin intervenția elementului de lumină.

Imaginea de ansamblu a lucrărilor este trecută printr-o tratare geometrică metafizică, aceasta fiind dominată de structuri monolite reprezentate într-un mod artificial. Toate imperfecțiunile sunt eliminate și înlocuite de puritatea liniei drepte, simple, armonioase din punct de vedere matematic. Pe fundalul întunecat al lucrărilor s-a intervenit cu linii drepte de grafit care creează structuri geometrizate ce răspund la interacțiunea cu lumina ambientală.

Menhir

Universitatea de Vest Timișoara

Facultatea de Arte și Design

Proiect disertație

Coordonatori: Conf. Univ. Dr. Sida Cristian