Skip to main content

Raluca Sandu

Raluca Sandu este absolventă a Colegiului de Arte „Carmen Sylva” din Ploiești. În 2018 devine licențiată a Facultății de Artă și Design a Universității Naționale de Arte din București, urmând apoi studiile de Master în cadrul aceleiași Universități, în departamentul Ceramică-Sticlă-Metal.

Lumină, umbră și întuneric

Lucrare selectată la DIPLOMA 2020

Lucrarea este rezultatul unui cumul de studii, experimente tehnologice, plastice și observații artistice asupra raportului între lumină, umbră și întuneric, sticla având rol de mediere și sintetizare a formelor și structurilor. Concret, este un ansamblu de semne realizate din sticlă fuzionată, expuse vertical cu multiple straturi de elemente suprapuse ce dau senzația de spațialitate și monumentalitate. Piesa finală este o introspecție a sintetizării observațiilor proprii în raport cu natura. Aceasta creează senzația de călătorie în lumea scrierilor arhaice, care ies din contextul paginilor sau a tăblițelor și, prin transpunerea în sticlă, ele devin tangibile.
Raluca a ales ca această idee să fie realizată și pusă în evidență cu ajutorul alfabetelor străvechi, alegând ca sursă de inspirație runele, deoarece acestea pot exprima cu exactitate ideea de bază din lucrare.
Simbolurile runelor, poziționate vertical, dau senzația de continuitate, precum înșiruirea scrierilor pe un papirus.

Lumină, umbră și întuneric

Universitatea Națională de Arte București

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect disertație

Coordonatori: Conf. Univ. Dr. Dan Popovici; Asist. Univ. Dr. Ioana Stelea