Skip to main content

Ioana Ciuciulică

Licențiată a secției de Arte & Design textil, în cadrul Universității de Arte București, Ioana Ciuciulică (n. 1982) expune lucrări de tapiserie și colaj textil în expoziții colective din București. Interesul artistei se îndreaptă către teme sociale și psihologice, neuroștiințe, (astro)fizică și alte științe.

Litanie împotriva fricii

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

Atomul este cărămida de bază a oricărei structuri materiale, fie ea organică sau non-organică. Prin procesul morții, conglomeratul de atomi de forma unei vietăți nu pierde elemente componente și nici nu primește unele noi. Se pierd legăturile dintre atomi, ceea ce duce la micșorare conglomeratelor respective până la transformarea în mulțimi de atomi liberi să formeze noi legături.Moartea este o reașezare de atomi. O dată cu destrămarea unei combinații de atomi începe recompunerea unor forme noi. Putem considera acest proces drept o reîntrupare, însă atomii dintr-o vietate ajung concomitent în diverse formațiuni, fie ca vietăți însuflețite, fie că lucruri amorfe și împart locul în aceleași formațiuni cu atomi provening din foste vietăți ori alte formațiuni în proces de reașezare. Instalația textilă Litany Against Fear este țesută în tehnica tapiseriei (Haute lisse & base lisse) din materiale de origine vegetală. Lipsa culorii surprinde materia înaintea intervenției „atomului” de pigment.

Litanie împotriva fricii

București: Universitatea Națională de Arte

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect licență

Coordonatori: Lect. univ. dr. Claudia Mușat, Lect. univ. dr. Iulia Toma, dna. Tehnician Drăgana Răbâncă, dna. Tehnician Elena Haut