Skip to main content

Ana Ștefania Ioniță

Ana este proaspăt absolventă a facultății de Arhitectură de Interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”. În demersurile ei creative se remarcă o afinitate pentru proporții, spațialitate și echilibru, dar și o atenție deosebită pentru materialitate și lumină.

Intervenție de regenerare comunitară - Hub Creativ în cartierul Uranus

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022 

Proiectul implică transformarea unui fost depozit industrial într-un hub de co-working creativ, în vederea reintegrării acestuia în circuitul vieții urbane și reactivării comunității creative locale.

Spațiul acționează ca un prototip al mașinăriei Eudaemonia: te poartă printr-o serie de camere care transcend de la public la privat. Această tranziție de la mai mare la mai mic, de la expus la izolat, de la energetic la contemplativ, ne ajută să ne concentrăm în întregime și permite creierului nostru să producă cea mai bună muncă posibilă.

Hub-urile creative trebuie să fie văzute ca instrumente valoroase în generarea implicării sociale, culturale și creative, nu doar ca obiecte arhitecturale. Astfel, acest spațiu va ajuta la consolidarea sentimentului de apartenență și comunitate la nivel local prin crearea unei platforme expoziționale pentru creatorii talentați pe care îi găzduiește și de a le oferi oamenilor ceea ce au nevoie pentru a prospera: comunitate.

Intervenție de regenerare comunitară - Hub Creativ în cartierul Uranus

Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”

Facultatea de Arhitectură de Interior

Disertație

Coordonatori: Dr. Arh. Int. Marilena Negulescu