Skip to main content

Kinga Farkas

Kinga este absolventă a Facultății de Arhitectură și Urbanism din Cluj Napoca iar în timpul studiilor a participat la workshopuri diverse și a lucrat în cadrul biroului Norma căpătând experiența concursurilor de arhitectură. Este interesată de lucrurile mai puțin tangibile ale arhitecturii.

Institut de cercetare a patrimoniului construit

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

Proiectul urmărește să revitalizeze partea de est a traseului promenadic de-a lungul fostului sistem de fortificații din Sibiu cu ajutorul unei noi inserții cât și prin regenerarea urbană a proximităților. Situl se află în apropierea Parcului Tineretului, o zonă cu caracter verde și cu potențial de a deveni o nouă destinație pe harta cognitivă a spațiilor publice de calitate și a destinațiilor Sibiului.
Permanența spațiului de ring și caracterul aproape ezoteric al zonei prin prezența zidurilor de fortificație au dictat direcția formală a noii inserții.
Clădirea își găsește locul pe inelul fostului oraș-cetate devenind un bastion contemporan, un volum fortificat la granița dintre țesutul istoric și amestecurile orașului contemporan. Programul institutului propune și un rol protector - de a proteja cetatea prin cunoaștere, care este arhiva de arhitectură.

Institut de cercetare a patrimoniului construit

Universitatea Tehnică Cluj Napoca

Facultatea de Arhitectură și Urbanism Cluj Napoca

Disertație

Coordonatori: Conf dr. ar. Vlad Sebastian Rusu