Skip to main content

Tavi Angheluș

Artistul Tavi Angheluș are ca principală zonă de interes straight photography. Nu intervine și nu distorsionează realitatea. Este interesat de subiecte care vizează documentarea, situațiile ce pun în prim plan comportamentul uman în relație cu spațiul și serialitatea ca modalitate de evidențiere.

Insectarium

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

Insectarium propune o incursiune în spațiul memoriei printr-o analiză a unui proiect fotografic început în anul 2002. Este un proces de cercetare desfășurat în cadrul unui laborator interior, materializat într-un “insectar” al memoriei.
Imaginile ilustrează drumul făcut zilnic de către artist între sat și oraș. Acest traseu era parcurs cu un autobuz care făcea legătura dintre satul în care a copilărit și oraș, urmat de mersul pe jos de la autogară la apartamentul din oraș și mai apoi la liceul la care studia. Documentarea traseului parcurs în fiecare zi, un parcurs ciclic, aproape monoton, fotografiat “pas cu pas” este reluată 20 de ani mai târziu. Proiectul devine o căutare personală a drumului inițiatic, ca simbol ce influențează și definește, ca reflexie într-o oglindă a memoriei care capătă noi semnificații cu fiecare reîntoarcere. Imaginile așezate pe layere - alături de o selecție de obiecte reprezentative pentru perioada 2002 - punctează cele două dimensiuni temporale.

Insectarium

Universitatea Națională de Arte din București

Facultatea de Arte Plastice

Proiect licență

Coordonatori: lect. univ. dr. Nicolae Ilfoveanu