Skip to main content

Galina Anton

Galina Anton, absolventă a Facultății de Arhitectură de Interior, este de părere că printr-o arhitectură durabilă, corectă și armonioasă poți dicta comportamente și trezi interes pentru cunoașterea unui domeniu, dar mai ales, poți crea contexte potrivite cu programul și funcțiunea specifică.

HORECA Village. Școli superioare în industria ospitalității

Lucrare selectată la DIPLOMA 2022

Prin proiectul său de diplomă, arhitecta remarcă rolul și puterea arhitecturii în rezolvarea problemelor sociale, în acest caz – ospitalitatea din turismul românesc. Conceptul „HORECA Village” a plecat de la ideea de a crea o școală cu o imagine ofertantă pentru tineri, dornici să studieze arta ospitalității. Ea urmărește integrarea în acest campus a 3 elemente importante: săli de clasă imersive; restaurant deschis publicului; o bucătărie vibrantă destinată educației și culturii alimentare, dedicată copiilor și adulților deopotrivă pentru combaterea obezității infantile.

„Planificând școala vreau ca ea să poarte calitatea unui loc care inspiră, loc în care să primești un anume sentiment când experimentezi, când parcurgi spațiul!” Serviciile și arta fină a gătitului, într-un cuvânt ospitalitatea, reprezintă un catalizator pentru explorare, mai ales pentru că este paralel cu arhitectura printr-o temă comună: de a face un lucru extraordinar din necesitățile de bază.

HORECA Village. Școli superioare în industria ospitalității

Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”

Facultatea de Arhitectură de Interior

Disertație

Coordonatori: Conf. Dr. Arh. Mihaela Șchiopu