Skip to main content

Robert Roca

Robert este un tânăr designer, proaspăt absolvent al Universității Naționale de Arte București. În parcursul său artistic a colaborat cu participantele show-ului „Bravo, ai stil!”. Tânărul dorește să se facă remarcat în lumea modei prin stilul său distinctiv.

Himeros

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

Fiind permanent inspirat de mitologie, muze, divinități, îngeri şi zei, Robert și-a imaginat felul în care poate transpune aceste entități divine într-o colecție vestimentară actuală.
Himeros este zeul dorinței și al iubirii neîmpărtășite, este personificarea dorințelor și al iubirii, unul dintre zeii înaripați ai dragostei.
Tânărul și-a dorit să imagineze o colecție care să redea frumusețea umană privită dincolo de gen și astfel s-a născut ideea de a crea o colecție masculină în care a integrat atribute, detalii și elemente atât masculine, cât și feminine. În cele 7 ținute a integrat țesături în tonuri senzuale pudrate pană la alb cu accente de negru pentru a reda o imagine ideală, pură. Din țesăturile colecției nu lipsesc materialele iridescente sau holografice moderne cu texturi fluide și transparente ce sunt așezate în suprapuneri pe straturi. Aceste tipuri de țesături fac trimitere la valurile din care Afrodita, Eros și Himeros s-au născut, dar și la fluiditatea de gen.

Himeros

București: Universitatea Națională de Arte

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect licență

Coordonatori: Lect. univ. dr. Alina Maria Griga