Skip to main content

Cătălin Gabriel Angelescu

Cătălin este intersat de arta textilă, a participat la programul de studii internaționale Erasmus+ la Arts-Académie des Beaux-Arts de Tournai, a fost invitat la cea de-a treia ediție a expoziției de artă textilă „Echilibru Tactil” și a realizat lucrări printre care „Expresii artistice în mediu textil”, „Între rosturi”.

Glitch

Lucrare selectată la DIPLOMA Show 2023

„Glitch” reprezintă o creație care explorează intersecția dintre arta textilă și tehnologie, aducând împreună două domenii aparent diferite pentru a reprezenta defectele digitale. Conceptul central al acestui proiect constă în transformarea defectelor într-un material textil, oferind o perspectivă aparte asupra imperfecțiunilor. Lucrarea subliniază frumusețea și importanța imperfecțiunilor care provoacă privitorul să reflecte asupra interacțiunii dintre tehnologie și artă. Metoda de lucru a proiectului implică combinarea tehnicilor tradiționale de țesut în tehnica haute-lisse (ce implică manipularea intenționată a firelor), cum ar fi torsiunea, întinderea lor și adăugarea de materiale neconvenționale.

Glitch

București: Universitatea Națională de Arte

Facultatea de Arte Decorative și Design

Proiect licență

Coordonatori: Lect. univ. dr. Claudia Mușat, Lect. univ. dr. Iulia Toma, Colaboratori tehnicieni: Drăgana Răbâncă și Elena Haut